The first image in a slideshow demo.
  1. title="This is the first slide">This is the first slide
  2. title="This is the first slide">This is the first slide
  3. title="This is the second slide">This is the first slide
  4. title="This is the third slide">This is the first slide
  5. title="This is the third slide">This is the first slide
  6. title="This is the third slide">This is the first slide
  7. title="This is the third slide">This is the first slide
  8. title="This is the third slide">This is the first slide
  9. title="This is the third slide">This is the first slide
  10. title="This is the third slide">This is the first slide
  11. title="This is the third slide">This is the first slide

SERLACHIUS MUSEUM GOSTA / MANTTA, FINLAND

MINUTES OF EVALUATION

A system of grouped pavilions... Our main concern was the issue of scale. Therefore, this composition tent to avoid huge formal mass, an imposed artefact; we have created a system of 5+2 decomposed pavilions separated functionally, yet strongly connected by its inner 'heart' of this composition - the assembly hall. With this approach, the whole area is 'connected' in its newly formed point grid. Each pavilion has its own story to tell, they hold different activities, various textures, volumes, colors, patherns, sizes..., but they also need to be reunited with this new piazza. The existing parc is upgraded with new functions. it is the space to sit & relax, to walk trough, to gather, socialise, to communicate, hold lectures, exhibitions, projections..., a modulable inner space. The hall has its in & out effect - it is phisically closed space but also a visualy open one, making this project to be in harmony with surrounding nature and heritage. While avoiding one special direction we have created a point of multi-axis, a plac of multi-options, the focal point of this project. The object and the forest are overlaped as one, they mix in the 'spatial mimic' solution providing a surprising effect to the visitor; one need to discover it, to walk trough, to check. We avoided one form, so we created multi-forms, a system that emphasize its orientation towards the lake by movable openings in the walls, a system that distributes its functions on separated pavilions giving a better inner and outer visualisation-orientation. Surely a composition that gives new rhythm to this space, making it more dynamic, various. One of the advanteges in this approach is the fact that it leaves enough space for any future extension, that comes naturally around it in satelite like positioning.

ATELIER
LEONARDO 2015 PRIZE
GUGGENHEIM MUSEUM HELSINKI
SURELEVATION UNI5 A LAUSANNE
NINFEE
40 UNDER 40 EUROPEAN PRIZE
DANCE PAVILION GENEVA
MEADOWS BRIDGE SALFORD
MEYRIN
MUSEUM OF MODERN ART NEW TAIPEI
NATIONAL MUSEUM BELGRADE
HOUSE EXTENSION
PASSERELLA CICLOPEDONALE MILANO
SERLACHIUS MUSEUM GOSTA MANTA
PEDESTRIAN BRIDGE LISBOA
WOODEN HOUSE LIVRY GARGAN
PHILHARMONIC CONCERT HALL WARSAW
DEVIL
ROYAL COURT COMPLEX BELGRADE
TRANSFORMABLE PAVILION STUTTGART
CENTRAL CITY PARK NISH
10th VENICE BIENNALE 2006
BLOK 42
DOUGLAS BRIDGE LANCASHIRE
TOWER-BELL HERCEGNOVI
MUSEUM OF NATIONAL HISTORY WARSAW
CAMILLE'S APPARTMENT PARIS
FAMILY HOUSE BRCKO
KIOSK NEW BELGRADE
PEDESTRIAN BRIDGE SHEFFIELD
LES NUAGES D'ARLES
BEOCIN PARK
BELGRADE'S SCENARIOS
OLD BARN RENOVATION
BAUHAUS MUSEUM WEIMAR
AU BON COIN PARIS
ANTI.GRAVITY SKYSCRAPER DUBAI
CHALET DE PIERRES COURCHEVEL
OMNIA MEA MECUM PORTO
BANK NOVI SAD
CENTRAL SQUARE UZICE